GoodToKnow

Hogyan adj le pályázatot a Neptun rendszeren keresztül

A korona járványra való tekintettel a pályázás menete átkerült a Neptun felületére.

 • A határidő betartása továbbra is nagyon fontos! 
 • Figyelj, mert csak egyszer tudod leadni a pályázatot

A kérvények fülön megtalálod a 909-es kérvényt HSZI ösztöndíjak néven. 

Ezután, már csak kiválasztod az ösztöndíj típusát és kitöltöd a leírás mezőt. A páyázati kiírást figyelmesen olvasd el, ha kell csatold a megfelelő dokumentumokat.

 

 

  Hogyan adj le pályázatot

1. Olvasd el figyelmesen a pályázati kiírást

2. Töltsd ki a pályázati adatlapot

 • Figyelj a helyes kitöltésre:
  • adatok pontos kitöltése
  • dátum 
  • aláírás

3. Ha a pályázat előírja, csatold a szükséges mellékleteket

4. Add le a pályázatod a megadott helyen, a leadási határidőig

Fontos! A határidő letelte után érkező pályázatokat nem áll módunkban elfogadni, nagyon figyelj ezeknek a betartására.

HK fogadóidő (szorgalmi időszakban): 
Hétfő 17:00 WJK A105 
Szerda 13:30 QAF18

Bővebb információt mindig az aktuális pályázati kiírásnál találsz.

Kitöltési útmutató

 

Hogyan pályázz szociális ösztöndíjra

A rendszeres szociális ösztöndíj a szociális helyzetre adott támogatás, amit az Egyetem ösztöndíj formájában folyósít a pályázatot elnyerő hallgatók számára. Pályázni félévente egyszer kell, a tavaszi félévre a pályázás januárban, az őszi félévre júniusban kezdődik meg. 

Pályázhat azon teljes idejű alapképzésben, mesterképzésben, egységes osztatlan képzésben vagy, doktori képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben részt vevő hallgató, aki

 • államilag támogatott vagy állami (rész)ösztöndíjas képzési formában vesz részt,

vagy

 • tanulmányait államilag támogatott vagy állami (rész)ösztöndíjas képzési formában kezdte meg és az adott szakon, szakképzésben megkezdett féléveinek száma alapján jogosult lenne államilag támogatott képzésben való részvételre.

Bővebb információt az ösztöndíjról a Juttatás fül alatt találsz.

 

De hogyan is lehet az ösztöndíjra pályázni?

 1. Pályázati kiírás és Igazoláslista átolvasása
  Mint minden pályázat esetén, a rendszeres szociális ösztöndíj pályázat esetén is fontos alaposan átnézni a pályázni kiírást, amely tartalmazza a pontos feltételeket és határidőket. Ezen ösztöndíj esetén pedig az Igazoláslista átböngészése is különösen fontos. Az Igazoláslista összegzi a beszerzendő dokumentumokat és azok formai követelményeit. A pályázati kiírás és az Igazoláslista minden félévben felülvizsgálatra kerül, az aktuális változat minden esetben megtalálható az Egységes Szociális Rendszer és az Egyetemi Szociális Bizottság honlapján.

 2. Igazoláslistában meghatározott dokumentumok beszerzése
  Mivel elég sok körülményt elég részletesen meg kell vizsgálni, ezért sok dokumentum beszerzésére lehet szükség. Vedd figyelembe, hogy a hivataloknál több napba is telhet ezek kiállítása. A papírok formai követelményei is szigorúan meg vannak határozva, ezekre is fektess nagy hangsúlyt!

 3. Pályázat online kitöltése, dokumentumok feltöltése
  A pályázat két részből áll: egy online előbírálási és egy személyes bemutatási időszakból. Az online előbíráláshoz minden adatot és dokumentumot fel kell vezetned a rendszer meghatározott mezőibe. 

 4. Pályázat leadása
  Ha mindent sikerült feltöltened, már csak le kell adnod a pályázatod. Ezután az egyik kari bíráló ezt részletesen átnézni és visszajelez neked az esetleges hiányosságokról.

 5. Gyakori e-mail ellenőrzés
  Ha a bírálód talál hiányosságot, fontos, hogy minél hamarabb pótold, hiszen elsősorban a Te érdeked, hogy biztosan végezz minden folyamattal határidőre. Ahhoz, hogy ezeket az esetleges hiányosságokat minél előbb tudd pótolni, arra van szükség, hogy Te is gyakran ellenőrizd e-mail fiókod. A bírálód is, lehetőségeihez mérten, ezt teszi és az a cél, hogy hamar “Előbírált, hiánytalan” lehessen a pályázatod státusza.

 6. Személyes bemutatás
  Miután “Előbírált, hiánytalan” státuszú lett a pályázatod, személyesen is be kell azt mutatnod. A pontos bemutatási időpontokról a képviselet honlapján és az ESZR időpontok menüpont alatt tudsz tájékozódni. Lehetőségedhez mérten, minél hamarabbi időpontot foglalj. A személyes bemutatás során egy bíráló átnézi a pályázatodat és a feltöltött dokumentumaidat, megbizonyosodik azok eredetiségéről. Ha minden rendben megy, “Elbírált, hiánytalan” státuszba kerül a pályázatod és megkapot a pontszámigazoló lapot. Ezt mindenképpen őrizd meg, hiszen később még lehet szükséged lesz rá. Ezután nincs más dolgod a pályázattal, csak megvárni az eredményt.

 7. Felszólalás, fellebbezés
  Miután kikerültek az eredmények, van lehetőséged jelezni ha valamilyen hibát észlelsz vagy az eljárás során vagy a kapott eredményeddel kapcsolatban. Ennek pontos feltételeiről is az ESZR rendszerben tudsz tájékozódni, a pályázási időszak alatt.

+1 Kérdezés
A szociális pályázatok bírálását minden karon a megválasztott, majd sikeres vizsgát tett szociális bírálók végzik. Az a feladatuk, hogy minden felmerülő kérdésben segítsenek és útmutatást adjanak, hogyan lehet kijavítani az esetlegesen felmerülő hibákat. Nyugodtan keress minket az egész időszak alatt (és azon felül) a pályázattal kapcsolatos kérdéseiddel a jutter@gtkhk.hu e-mail címen!

Sikeres pályázást kívánunk!

 
Figyelem! A fentiekben leírtak kizárólag tájékoztató jellegűek. Az aktuális információkkal kapcsolatban minden esetben az aktuális szabályzatok és kiírások alapján tájékozódj! 

Hírek

2021.04.18.
Kar Kiváló Hallgatója ösztöndíj 2021 
Kedves Hallgatók! Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a BME GTK Kar Kiváló Hallgatója ösztöndíj pályázatot hirdet azon hallgatók számára, akik mintatantervükben meghatározott követelményeken túlmutató kiemelkedő tanulmányi, karhoz köthető szakmai, tudományos vagy ...

2021.03.29.
Április 8-i kifizetéshez kapcsolódó ösztöndíj pályázatok eredményei
Kedves Hallgatók! Az alábbiakban megtaláljátok a februári időszakra vonatkozó Közéleti pályázat és a Kari BME ösztöndíj pályázat eredményeit. Közéleti ösztöndíj pályázat eredménye Kari BME ösztöndíj pályázat eredménye Ha kérdésetek lenne az eredményekkel ...

2021.02.17.
Március 10-i kifizetéshez kapcsolódó ösztöndíj pályázatok eredményei 
Kedves Hallgatók! Az alábbiakban megtaláljátok a januárra vonatkozó Közéleti ösztöndíj és az őszi félévre vonatkozó Tutor ösztöndíj pályázatok eredményeit. Közéleti ösztöndíj eredménye a januári időszakra Tutor ösztöndíj eredménye Ha kérdésetek lenne az ...

2021.01.10.
Január 25-ei kifizetéshez kapcsolódó ösztöndíj pályázat eredménye 
Kedves Hallgatók! Az alábbi linken találhatjátok a közösségi ösztöndíj pályázat eredményét. Az összegek 100-asra kerekített értékét látjátok. Közösségi ösztöndíj pályázat eredménye Ha bármi kérdésetek van az eredményekkel kapcsolatban, keressetek minket bátran a ...

2020.12.11.
December 15-ei kifizetéshez kapcsolódó ösztöndíj pályázatok eredményei
Kedves Hallgatók! Az alábbiakban megtaláljátok a novemberi időszakra vonatkozó Közéleti ösztöndíj pályázat, a Kari BME ösztöndíj pályázat hiánypótolt és a Hangadó ösztöndíj pályázat eredményeit. Minden ösztöndíj esetén 100-asra kerekített értéket találtok. ...

2020.12.10.
December 9-i kifizetéshez kapcsolódó ösztöndíj pályázatok eredményei
Kedves Hallgatók! Az alábbiakban megtaláljátok az októberi időszakra vonatkozó Közéleti ösztöndíj pályázat, a Kari BME ösztöndíj pályázat, a Sportszervezői ösztöndíj pályázat és a Hallgatói élet kutatási ösztöndíj pályázat eredményeit. Kari BME ösztöndíj ...

Következő oldal