Öntevékeny körök

A Karunkon működő Öntevékeny Körök lehetőséget adnak a hallgatóknak arra, hogy megtalálják a helyüket az érdeklődési körüknek megfelelően a GTK-n. A körök amellett, hogy programokat szerveznek a körtagoknak, színesebbé teszik a közösségi életet azzal, hogy a kar programjaiból aktívan kiveszik a részüket. Működésüket helyiségekkel és eszközökkel is támogatjuk.

 


WJK Teaház

Ha szeretsz sütni-főzni, finom ételeket készíteni, akkor a Teaház tagjaként lenyűgözheted akár az egész kollégiumot. Ha szeretsz beszélgetni és inkább társaságban töltenéd az idődet az unalmas szerda esték helyett, akkor egy jó hot-dog, palacsinta, sütemény, gofri mellett megismerheted a kollégium többi lakóját is. Ha szeretnél egy jó kis közösséghez tartozni, akkor ne habozz, csatlakozz hozzánk!

Körvezető: Fuzik Barbara

Facebook oldal
Facebook csoport


Csocsókör

Ha szereted a haverokkal kocsmákban és hasonszőrű vendéglátó-ipari egységekben tölteni az időd, akkor biztos csocsóztál már, "Ne adj Isten!", szeretsz is, sőt ha még jó is vagy benne, már-már kötelező csatlakoznod hozzánk, a Wigner Csocsókörbe! Mindegy, hogy gólya vagy vagy felsőbbéves, mindenkit szeretettel várunk 1-2 meccsre vagy a bajnokságainkra. A kör célja, hogy egységgé kovácsolja a kollégium közösségét, megismertesse az embereket ennek a fantasztikus játéknak a világával és lehetőleg függővé is tegye (természetesen, csak annyira, hogy a ZH-k még jól sikerüljenek)!
Szóval nincs más hátra mint előre, csatlakozzatok, alakítsuk ki a BME legjobb hangulatú öntevékeny körét! Várunk tehát minden hétfő este 8-kor lent a nagyteremben, hogy némi kellemes hideg nedű mellett jókat beszélgessünk és játszunk!

Körvezető: Taródi Rebeka


Fitness & Kondi Kör

Hogy mi is az a Kondi Kör?  Nos annak, akik nem ismernek minket, kívülről egy társaság, akik edzenek és  konditermet takarítanak.  És nem is tévednek akkorát, ám a valóság közel sem ez.
Ez az, ami összehoz, de nem ez az, ami összetart.
Közel egy éve indult (öt fős) kis csapatunkat mára már több mint 20 zseniális ember alkotja.
Célunk és nyilvánvaló feladatunk a konditerem kifogástalan állapotának fenntartása és fejlesztése, s bár ez közös érdekünk, mégis ez pusztán a „munka része” a dolognak.
Közös edzéseket tartunk, csapatépítőkön javítunk a belső koherencián, közös ivásokon teljesítünk, katabolizálunk, ember feletti módon bizonyítjuk, hogy nem csak a testépítéshez, de a fejlődésünk hátráltatásához is nagyon értünk. Legyőzhetetlen focicsapattal rendelkezünk. Eseményeket szervezünk. Ott vagyunk Sportnapon, Wigner Feszten és az összes sporttal kapcsolatos nagyobb rendezvényen.  
Nem akarjuk megváltani az egész világot, egyelőre megelégszünk egy kis szeletével is.  
Te mire vársz?

Körvezető: Gál Balázs

Facebook oldal
Facebook csoport


Társasjáték Kör

A Társaskör elsősorban a különböző társasjátékok megismeréséről és élvezetéről szól. Legalább havonta egyszer össze szoktunk ülni, de ha éppen nincs ZH vagy vizsga, akkor 3 alkalom is összejön. Többféle társas közül lehet válogatni, így mindenki megtalálja a hozzá legjobban illő darabot. A Bang! és a póker a legkedveltebbek mindközül.
Ha van kedved egy jó társasághoz és megismernél olyan társasjátékokat, amik akár 8 órán keresztül is eltölthetnek izgalommal, akkor itt a helyed!

Körvezető: Szentpéteri Balázs

Facebook csoport


Kolbász Kör

A Kolbász Kört GTK-s és TTK-s hallgatók alapították immáron hét éve, azzal a céllal, hogy egy jó hangulatú közösséget építsenek a Wignerben, szaktól, kartól és évfolyamtól függetlenül. Mivel a jó hangulatról sokaknak a falusi disznóvágások jutottak eszébe, így a kör alaptevékenysége a kolbászkészítés, illetve az ehhez kapcsolódó gasztronómiai rituálék lettek. A kör általában heti rendszerességgel tart nyilvános eseményeket, melyekre mindenkit szeretettel várunk, aki szeretne egy finom kolbászt elfogyasztani, új embereket megismerni, vagy épp a legújabb Wigneres pletykákat meghallgatni. A Kolbász Kör tagság nem csak egyetemi éveidre szól, hiszen most is van több alumni tagunk is, többek között egyik alapítónk is rendszeresen látogatja eseményeinket.

KörvezetőKiripolszky Tamás

Facebook oldal
Facebook csoport
 

 


MKT BME - Magyar Közgazdasági  Társaság

Az MKT BME a Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági szervezete a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, illetve annak Gazdasági- és Társadalomtudományi Karán.
Az 1894 óta működő országos, a magyar közgazdák legrégebbi, legjelentősebb szervezetének leányszervezeteként 2014-ben alakult meg azzal a céllal, hogy a hagyományokat megőrizve, szakmai-tudományos tevékenységét kiterjessze a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói számára. 

A g
azdasági, pénzügyi, menedzsment, valamint a műszaki és a közgazdasági területek metszetén elhelyezkedő témákat vesszük sorra a neves gazdasági, pénzügyi és műszaki szakemberek, valamint cégvezetők, menedzserek által tartott színvonalas előadásokon. Előadásaink többnyire nyíltak, tehát az egyetemek hallgatósága számára szabadon látogathatóak regisztrációt követően. Az előadások során előadóink olyan aktuális, és a közgazdász hallgatók szakmai érdeklődési körének középpontjában álló témákról esik szó, amelyek egészen rendkívüli lehetőséget biztosítanak az interaktív és gyakorlatias megközelítés megismerésére.
A félév folyamán tagjaink számára többalkalmas exkluzív kurzusokat indítunk olyan hasznos területeken, mint például az Excel professzionális kezelése, prezentálási technikák elsajátítása magas szinten, Érveléstechnikai- és vitakurzus, Kontrolling- és stratégiai menedzsment kurzus, tárgyalástechnikai kurzus. Mindezzel az órákon tanult elméleti alapok gyakorlatorientált elsajátításához kívánunk nagymértékben hozzájárulni, érintve olyan lényeges, a hazai és nemzetközi nagyvállalatoknál, vagy akár saját vállalkozásban, a vállalti életben végzett tevékenységeket, kulcsfontosságú technikákat és a gyakorlati tudást elősegítő tényezőket, amelyek a normál egyetemi oktatás során nem hangzanak el. Ebből fakadóan a kurzusokon való részvétel minden esetben versenyelőnyt jelent a munkaerőpiacon, hiszen a szakmai tapasztalati és gyakorlati tudás nélkülözhetetlen a versenytársakkal szembeni markáns érvényesüléshez. Kurzusaink mellett rövidebb tréningekkel is segítjük az ismeretek gyakorlatba történő átültetését.

Körvezető: Bökény Gergely, Trofimenko Vitalij

Facebook oldal
MKT BME honlap
MKT Ifjúsági Bizottság
MKT országos honlap

 


Wigner Kosár Kör

A Wigner Kosár Kör alapjai nagyjából másfél évvel ezelőtt születtek meg itt a Wigner kosárpályáján, késő esti dobálások, egy-egyezések alkalmával. Később poénból csináltunk egy csoportot facebookon, amit megosztottuk a Wigner koli csoportjában, hátha valakit érdekelne a dolog. Nagy meglepetésünkre egyre többen akartak belépni, és jelenleg már több mint 30 embert mozgatunk meg vele. Tevékenységeink közé tartozik, hogy hetente többször közösen játszunk, rendezünk hárompontos dobó versenyeket, és meccsnézésekre is volt már példa. Ezek az alkalmak nagyon jó hangulatban telnek, mindig fel tudjuk dobni kicsit egymás napjait. 

Körvezető: Pap László Benedek

Facebook csoport


Fotókör

A Fotókör célja a fotózás iránt érdeklődő GTK-sok megismertetése alapvető fotózási ismeretekkel és a fotózás egyéb érdekes részterületeivel. Ennek érdekében rendszeresen tartunk előadásokat egymás számára a koliban található fotóstúdióban. Fontosnak tartjuk, hogy a tagok ezen ismereteket a gyakorlatban is ki tudják próbálni és elsajátítani, ehhez a kör felszerelése is rendelkezésre áll. Hagyományosan a Fotókör végzi számos kari rendezvény „hivatalos” fotózását is, valamint együttműködik a kari médiában megjelenő sajtóanyagok elkészítésében is.

Körvezető: Horváth Péter

Facebook oldal
Facebook csoport
Honlap


BSK - Beltéri Sportok Köre

A BSK célja azon hallgatók összekovácsolása, akik lelkesednek a beltéri vagy más néven kocsma sportok iránt. A teljesség igénye nélkül ide tartozik a közkedvelt sörpong, csocsó, póker, ping-pong és darts. Legfőképpen a Roller Clubban tartott rendezvények után, illetve a sörpong bajnokságokon találkozhattok velük.

Körvezető: Benedek Eszter

Facebook csoport


Film Club

Unod már, hogy vasárnap esténként nincs jobb programod, mint azon elmélkedni, hogyan éld túl a félévet?
Még mindig nem vagy felkészülve a hétfői megrázkódtatásokra?
Már rég kivégezted az összes létező sorozatrészt és az új évad csak hónapok múlva jön ki?
Megint otthon felejtetted a laptop töltőd és nem tudsz mit kezdeni magaddal, csupán sóvárogva nézed a szobatársad, ahogy filmezik?
Vagy csak lazítanál egyet egy jó kis film alatt, mielőtt beindul a hét?
Akkor vasárnap a Wigner Film Clubban a helyed!
Kapd fel magadra a legkényelmesebb ruhád, tárazz be egy évre is elegendő nasival, és tarts velünk minden héten nyolckor a Rollerben!
Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz, és szavazzátok meg ti melyik film kerüljön legközelebb terítékre!

Körevezetők: Veres Balázs, Somogyvári Lilla

Facebook csoport


Wigner Aerobic Kör

Jó hangulatban mozognád le a suli által felgyülemlett feszültséget? Vagy csak megfogadtad, hogy többet szeretnél sportolni ebben a félévben? Esetleg a nyári formádat szeretnéd csiszolni? Csatlakozz a Wigner Aerobik Körhöz, ahol minden kedd és csütörtök este a kemény és változatos aerobik óráké a főszerep. Tapasztalt edzőnk kardio-, erősítő gyakorlatokkal készül, melyet eszközökkel vagy saját testsúllyal végzünk. Emellett nem titkolt célunk egy baráti közösség kiépítése, melyet csapatépítéssel, közös kirándulásokkal igyekszünk segíteni.
Jelszavunk: Csak keményen!

Körvezetők: Molnár-Gábor Anita, Varga Réka

Facebook oldal
Facebook csoport


Videójáték Kör

A kör célja a videó játék és e-sport kultúra népszerűsítése, a tagok játék igényének kielégítése, technológia biztosítása és ismerkedési alap nyújtása. Fontosnak tekintettük egy mag kialakítását, akik folyamatos érdeklődést fenntartva vonzzák be hallgató társaikat a kör működésébe. Ennek következtében kialakult egy hallgatói bázis, akik köré épülhet a kör jövője.

Körvezető: Réti Tamás

Facebook csoport