Öntevékeny körök

A Karunkon működő Öntevékeny Körök lehetőséget adnak a hallgatóknak arra, hogy megtalálják a helyüket az érdeklődési körüknek megfelelően a GTK-n. A körök amellett, hogy programokat szerveznek a körtagoknak, színesebbé teszik a közösségi életet azzal, hogy a kar programjaiból aktívan kiveszik a részüket. Működésüket helyiségekkel és eszközökkel is támogatjuk.

 


WJKFeed 

Egyetemi körként, igykeszünk a tagjainkat megismertetni a vendéglátás szépségeivel, fortélyával. Képzettséggel és több éves tapasztalattal a hátunk mögött törekszünk arra, hogy a színfalak mögé láthassanak tagjaink és kipróbálhassák magukat a főzéstől az értékesítésen, beszerzésen át a marketingig, minden olyan területen, amely érdekli őket. Az egyetemisták számára hetente egyszer büféként üzemelünk. Az elmúlt évben igyekesztünk minden héten változatos ételeket felszolgálni, úgy különlegességeket is, mint hagyományosabb ételeket. Ebben az évben a kínálatunk gerincét egy állandó választék fogja alkotni, amely mellett hetente változnak majd a különlegességek is. 

Körvezető: Sárth Viktor


MKT BME - Magyar Közgazdasági  Társaság

Az MKT BME a Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági szervezete a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.
A magyar közgazdák legrégebbi, legjelentősebb szervezetének tagszevezeteként 2014-ben alakult meg azzal a céllal, hogy szakmai-tudomyányos tevékenységét kiterjessze a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói számára. 

A g
azdasági, pénzügyi, menedzsment, valamint a műszaki és a közgazdasági területeken  elhelyezkedő témákat vesszük sorra a neves gazdasági, pénzügyi és műszaki szakemberek, valamint cégvezetők, menedzserek által tartott előadásokon. Előadásaink többnyire nyíltak, tehát az egyetemek hallgatósága számára szabadon látogathatóak.
A félév folyamán tagjaink számára többalkalmas exkluzív kurzusokat indítunk, mindezzel az órákon tanult elméleti alapok gyakorlatorientált elsajátításához kívánunk nagymértékben hozzájárulni. Kurzusaink, előadásaink mellett gyakran rendezünk csapatéítéseket, hogy az egyetem mellett a szórakozás is biztosítva legyen.

Körvezető: Mátrai Szabolcs

Facebook oldal
MKT BME honlap
MKT Ifjúsági Bizottság
MKT országos honlap


Fotókör

A Fotókör lehetőséget teremt, hogy a fotózás iránt érdeklődők elsajátíthassák az alapvető elméleti és gyakorlati fotózási ismereteket. Hagyományosan a Fotókör végzi számos kari rendezvény fotózását is, valamint együttműködik a kari médiában megjelenő sajtóanyagok elkészítésében is. A kör munkája nem csak a fotózásból áll, 2018-tól videós alapismeretek elsajátítására is lehetőséget teremt. Az érdeklődők számára a Fotókör tagjai rendszeresen tartanak nyílt és ingyenes előadásokat a Wigner Jenő Kollégiumban található fotó stúdióban. Fontos kiemelni, hogy a tagok ezen ismereteket a gyakorlatban is ki tudják próbálni, ehhez a kör felszerelése is rendelkezésre áll.

Körvezető: Valkó Máté

Facebook oldal
Facebook csoport
Honlap


Wigner Aerobic Kör

Jó hangulatban mozognád le a suli által felgyülemlett feszültséget? Vagy csak megfogadtad, hogy többet szeretnél sportolni ebben a félévben? Esetleg a nyári formádat szeretnéd csiszolni? Csatlakozz a Wigner Aerobik Körhöz, ahol minden kedd és csütörtök este a kemény és változatos aerobik óráké a főszerep. Tapasztalt edzőnk kardio-, erősítő gyakorlatokkal készül, melyet eszközökkel vagy saját testsúllyal végzünk. Emellett nem titkolt célunk egy baráti közösség kiépítése, melyet csapatépítéssel, közös kirándulásokkal igyekszünk segíteni.
Gyertek jó lesz !

Körvezetők: Kontra Anna

Facebook oldal
Facebook csoport


WJKSZK

Az öntevékeny kör célja, hogy a karon az informatika iránt érdeklődő hallgatóknak lehetőséget, valamint vállalati szintű infrastuktúrát biztosítson az informatikai ismereteik gyakorlatban való alkalmazásához, kipróbálásához, teszteléséhez, bővítéséhez. Cél, hogy a körtagok GTK-s tanulmányaik mellet komoly, a munkaerőpiacon is megbecsült informatikai ismereteket szerezzenek.

Az öntevékeny kör fő feladatai:

  • A kollégiumi internetszolgáltatás biztosítása, hálózatra vonatkozó törvényi és egyetemi szabályzások betartásával, illetve betartatásával
  • A kollégium informatikai infrastuktúra felügyelete, karbantartása és fejlesztése
  • Az internetszolgáltatás biztosításához kapcsolódó belső rendszerek folyamatos fejlesztése, frissítése és használata
  • Egyéb meglévő kollégiumi szolgáltatások nyújtása, az ahhoz kapcsolódó rendszerek, szerverek karbantartása (e-mail, levelezőlisták, webhosting)
  • Még nem létező, de új igényként felmerülő kollégiumi szolgáltatások, rendszerek tervezése, fejlesztése, tesztelése, működtetése, karbantartása
  • A Kari Hallgatói Képviselet munkájának informatikai támogatása- HK szerver  felügyelete, karbantartása, igény szerint meglévő vagy új rendszerek fejlesztése
  • Igény szerint a kari öntevékeny körök, szakkollégiumok és egyéb hivatalos kari csoportosulások számára informatikai szolgáltatások biztosítása (NAS és/vagy szerver elhelyezési lehetőség, saját szervezet.wigner.bme.hu domain, igény szerint ehhez kapcsolódó mailboxok,webhosting stb. )
  • A kollégiumi lakók hálózattal, internettel kapcsolatos panaszainak , kéréseinek a kezelése,megoldása
  • A kollégiumi lakóknak segítségnyújtás általános informatikai kérdésekben (pl. jogtiszta windows/office telepítése)
  • Kapcsolattartás a többi karon működő internetszolgáltató körökkel (know-how, kapcsolatépítés, felesleges, régi, de működő eszközök átadása, ha másutt szükség lenne rá)

Körvezető: Kiripolszky Tamás