Hírek - 2023.10.27.

Szociális alapú ösztöndíj pályázatok bírálói – jelentkezés 2023/24

Kedves Hallgatók!

A HÖK Alapszabály 18.§ alapján a Tisztújító Kari Hallgatói Fórumon és Szavazáson kerülnek megválasztásra a Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázatokat bíráló személyek (továbbiakban: bírálók). Bírálónak bármely hallgató jelentkezhet, aki aktív hallgatói jogviszonyt létesít a Karon.

A bírálói feladatkör

A bírálók két időszakban foglalkoznak Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázatok előbírálásával, amit a kari Szociális referens koordinál. A pályázatok online előbírálása mellett a bírálók részt vesznek a személyes bemutatásokon is, ahol a beérkezett pályázatokhoz kapcsolódó dokumentumok eredetiségét ellenőrzik.

A pályázási időszakokat megelőzően a bírálóknak szükséges teljesíteni az Egyetemi Szociális Bizottság által szervezett bírálói vizsgát, amely a pályázathoz kapcsolódó szabályzatok és eljárásrend ismeretét méri fel. A vizsgákra történő felkészüléshez a GTK HK nyújt támogatást, felkészítő tréninget.    

A bírálók tevékenységét az Egyetemi Hallgatói Képviselet ösztöndíjjal jutalmazza.

Jelentkezés menete

A jelentkezéshez nem szükséges előzetes tudás, illetve tapasztalat.
Jelentkezést leadni 2023. október 26. (csütörtök) 23:59-ig, meghosszabítva: 2023. október 29. (vasárnap) 23:59-ig a jelentkezes@gtkhk.hu e-mail címen lehet, rövid motiváció csatolásával, ami a szavazás előtt megosztásra kerül a GTK hallgatóival is.

Sikeres választást követően a jelentkezőknek kötelességük részt venni egy személyes beszélgetésen a kari Szociális referenssel, illetve tevékenységüket a GTK HK Szociális Bizottságának tagjaként kezdhetik meg. A bírálókat sikeres vizsgát követően titoktartási nyilatkozat tételi kötelesség terheli.

Kérdés esetén keress minket a jutter@gtkhk.hu címen, vagy keressétek bizalommal Ölveczki Mátét, kari Szociális referenst (olveczki.mate@gtkhk.bme.hu)!

Üdv,
GTK HK


Utoljára szerkesztve: 2023.10.27. 18:32