Hírek - 2019.09.18.

Good To Know 2019/20/1

Hamarosan kezdetét veszi egy újabb tanév, ezért összegyűjtöttük Nektek a legfontosabb és legizgalmasabb kari információkat, rendezvényeket.

Regisztrációs hét, Gólyahét szeptember 2-6

A Gólyahét a Mentorgárdának és az Instruktorgárdának köszönhetően felejthetetlen a friss egyetemistáknak, azonban ez a hét nem csak az alapszakos és a mesterszakos gólyáknak szól! Több program nyitott bárki számára, köztük a BME Sporttelepen megrendezett csütörtöki KEXPO is, ahol bemutatkoznak különböző cégek és karunk szervezetei, szakkollégiumai, öntevékeny körei is! A koraesti programok után hétfőn, kedden és pénteken a Roller Club várja a bulizni vágyókat. Aki pedig valami elegánsabbra vágyik, az szerdán az A38-on szórakozhat, a már hagyománnyá vált Gólyahajón.

Wigner hacacáré szeptember 9.

Hogy bárkinek legyen módja kipihenni az első tanítási nap fáradalmait, megnyitja udvarát a Wigner és különböző programokkal kedveskedik a látogatóknak. A kertiparty hangulat megadja a lendületet az egész félévhez.

Roller bulik

Nincs félév Roller bulik nélkül! A Wigner alagsorában hagyománnyá vált estéket senki sem felejti. Idén számos tematikus bulival készül a GTK kedvenc buli helyszíne. A Roller pultosok már alig várják a klubnyitást!

 

Kari Sportnap - szeptember 24.

Mint minden félévben, most is elhozza nekünk a Sportszervező Csoport a félév legmozgékonyabb napját. A dékáni szünetnek köszönhetően, lelkiismeretfurdalás nélkül vehettek részt a különböző sportvetélkedőkön, bajnokságokon és a kitelepülések aktivitásain. Ráadásul, azok, akik feliratkoznak, egy alkalmat teljesítettnek könyvelhetnek el a kötelező tesialkalmaik közül.

Kolimpia - szeptember 26-28

Már nem kell sokat aludni, és eljön mindenki kedvenc csapatos vetélkedője. A Kari Napok után, most a koliudvaron derül fény arra, melyik társaság a legrátermettebb. 

GoToKocsma, Félévfelező, Gólyabál

A First Aid Party rendezvényeinek köszönhetően ebben a félévben sem fogunk unatkozni. A negyedik évadát megkezdő GoToKocsmák alkalmaival lehetőség lesz a Q épület falain túl is összeülni a csoporttársakkal és részt venni különböző játékokon, bajnokságokon és a SpeakUp-on. A 7. héten egy belvárosi szórakozóhelyen ünnepelhetjük meg a Félévfelezőn, hogy már a félév felén túllendültünk. A Gólyabál az év legelegánsabb eseménye, ahol idén is neves fellépők várják a magassarkúba és öltönybe bújt Hallgatókat. 

Gólyatanács

Októbertől hetente találkozhattok velünk a Gólyatanács keretein belül. Idén egy kis újítással is érkezünk, hiszen azon felül, hogy megismerkedhettek a Hallgatói Képviselet különböző posztjaival, az alszervezetekkel és a legfontosabb tudnivalókkal az egyetemről, segítünk abban is, hogy a Hallgatói Rendszer Ismeretek tárgyat a lehető legjobban teljesítsétek.

Hallgatói Képviselet Tisztújítás

Novemberben elindul a jelentkezési időszak a következő évi Hallgatói Képviseletbe, melynek keretein belül megrendezzük a Tisztújító Fórumot. Ezen az estén meghallgathatjátok élőben a jelöltek motivációit és papír alapon is leadhatjátok szavazataitokat.

Tudományos Diákköri Konferencia

Biztatunk mindenkit, hogy ha van egy jó téma ötlete, induljon a TDK-n! Nagyon jó tapasztalatszerzési lehetőség egy szakmai jellegű tanulmány elkészítése a projektmunkák és a szakdolgozat megírásához. Ezen kívül, az egyetemi, vagy akár az országos konferencián elért helyezés hatalmas sikerélmény, ráadásul plusz pontokat jelenthet különböző pályázatokra, ösztöndíjakra történő jelentkezésnél is (pl: Erasmus). 

Pályázatok

Ne felejtsétek el időnként megnézni milyen új és meglévő pályázatok vannak, valamint mire van szükségetek pontosan a leadásukhoz. Vegyétek figyelembe, hogy sokszor a pályázatokhoz szükséges papírok beszerzése időigényes lehet!

ZH naptár

Mint minden félévben, idén is felvezetjük Nektek minden mintatanterv szerinti tárgy ZH időpontjait.

Minden további információról folyamatosan tájékoztatunk Benneteket. Addig is kövessetek minket Instagramon is!

Sikeres tanévkezdést kívánunk!

GTK HK


Utoljára szerkesztve: 2019.09.18. 13:36