Hírek - 2017.01.12.

Budapest Ösztöndíj Program 2017/2018

Tájékoztatunk Titeket, hogy Budapest Főváros Közgyűlése az előző évekhez hasonlóan idén is meghirdeti a Budapest Ösztöndíj Programot, amelynek célja a közigazgatáson belüli hatékony és célirányos utánpótlás kinevelése, valamint az, hogy az ösztöndíjat elnyerők betekintést nyerjenek a Fővárosi Önkormányzat tevékenységébe, megismerjék a helyi közigazgatás rendszerét, annak folyamatait.

A Program keretében a nyertes pályázók a diploma megszerzése előtt – 2017 szeptemberétől, illetve 2018 februárjától10 hónapon keresztül – szakmai anyagok, kutatási és konzultációs lehetőségek biztosítása által segítséget kapnak diplomamunkájuk elkészítéséhez.

A Programban legfeljebb 10 fő nappali tagozatos, a Program kezdési időpontjában osztatlan, alap- vagy mesterképzésben részt vevő, utolsó tanulmányi évét megkezdő egyetemi vagy főiskolai hallgató vehet részt, aki többek között:

  • valamely fővárosi székhelyen vagy telephelyen működő felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonnyal áll
  • a jelentkezést megelőző két lezárt tanulmányi félévben legalább 4,00 súlyozott tanulmányi átlaggal rendelkezik
  • a diploma megszerzéséhez szükséges szakdolgozatát a Fővárosi Közgyűlés által jóváhagyott átfogó témaköröknek megfelelő tárgyból (tehát a megadott témán belül tovább szűkíthető, azon belül tetszőleges címmel) írja
  • angol, német vagy francia legalább középfokú, államilag elismert nyelvvizsgával rendelkezik
  • a diploma megszerzésének évében 30. életévét még nem tölti be.

A Programban részt vevő hallgatók részére bruttó havi 50.000,-Ft/fő ösztöndíj kerül kifizetésre.

Kapcsolattartó: Szőke Brigitta (e-mail: szokeb@budapest.hu, telefon: 1/327-1579)

A Program pályázata 2017. április 14-i jelentkezési határidővel került meghirdetésre. További részleteket a www.budapest.hu oldalon találtok.

Üdv,
GTK HK

Pályázati kiírás Pályázati adatlap Nyilatkozat BÖP rendelet
Szakdolgozati témakörök
 

 


Utoljára szerkesztve: 2017.01.12. 20:01