Hírek - 2016.11.10.

Közlemény Andor György dékán, tanszékvezető, egyetemi docens elbocsátásáról

Kedves Hallgatók!

Amint arról már értesülhettetek, november 9-én Józsa János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem jelenlegi rektora elbocsátotta dékánunkat, karunk megválasztott, legitim vezetőjét, megbecsült, Kari Hallgatói Díjas oktatóját, Andor Györgyöt.

Ezzel a meggondolatlan és szégyenteljes döntéssel a rektor teljes mértékben ellehetetlenítette karunk működését, és veszélybe sodorta jövőjét. A GTK működése már a dékánunk felfüggesztése óta akadozik, hetek óta nem történik előrelépés a kari és hallgatói ügyekben. Jelenleg nincs a Karnak megválasztott vezetője, aki képes lenne a GTK érdekeit megfelelően képviselni.

A történtek aggodalomra és felháborodásra adnak okot, valamint azt sugallják, hogy az egyetemi vezetés válasza egy problémafelvetésre az, hogy a probléma felvetőjét eltávolítják és megalázzák, annak ellenére, hogy ő a kari vezetés álláspontját tolmácsolta. Ez a döntés nem méltó a BME hírnevéhez, értékrendjéhez és az egyetem mindenkori vezetőihez.

A Hallgatói Képviselet tagjainak meggyőződése, hogy Dékán úr másfél éves ciklusa alatt mindvégig a kar és a hallgatóság érdekeinek szem előtt tartásával tevékenykedett. A dékánunk, aki példaképként szolgál a kar minden oktatója és hallgatója számára, hivatalba lépése óta jelentős sikereket ért el, innovatív ötleteivel és azok megvalósításával segítette a Kar fejlődését. Mindezek tükrében a rektor katasztrofális lépése nem csak Andor György személyével szemben sértés, hanem az egész kar ellen irányuló egyértelmű támadás, mely határozott fellépést kíván.

Éppen ezért követelni fogjuk Andor György oktatói, tanszékvezetői és dékáni minőségbe történő haladéktalan visszahelyezését!

A szükséges lépések előkészítését megkezdtük, ezekről időben értesíteni fogunk Benneteket. Számítunk a támogatásotokra!


Utoljára szerkesztve: 2016.11.10. 02:35