Hírek - 2016.10.25.

Közlemény karunk dékánjának felfüggesztéséről

Kedves Hallgatók!

Tisztelettel szeretnénk Benneteket tájékoztatni, hogy a tegnapi napon Józsa János, a BME rektora felfüggesztette Andor György dékáni megbízását, ezáltal magához vonta karunk dékáni jogköreit.

Ezt a döntést az alábbi események előzték meg. A felsőoktatási átszervezésekkel kapcsolatos hírekre reagálva, maradási szándékát kifejezve a GTK Dékáni Tanácsa összeállított egy anyagot, melyben a kar BME-n belüli helyzetét vázolja fel. Ezzel a lépéssel a kar célja az volt, hogy párbeszéd induljon az egyetem és a kar vezetése között az elmúlt másfél évben felgyülemlett problémák megoldására. Ezután az október 24-i Szenátusi ülés végén egyhangúan, Andor dékán úr által is támogatott állásfoglalás megszavazását követően, rektor úr bizalomvesztésre hivatkozva függesztette fel karunk dékánját.

A GTK Hallgatói Képviselete kijelenti, hogy a döntéstől elhatárolódik, a határozat ellen egyhangúlag tiltakozik, mivel úgy érzi, hogy rektor úr döntése a párbeszéd indításával ellentétes lépés, ebből kifolyólag a kar autonómiája is sérült. Fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy jelen bizonytalan helyzetben katasztrofális következményekkel járhat, ha a kar élén nincs olyan legitim vezető, aki képes lenne a GTK érdekeit képviselni. Kiemeljük, hogy rektor úr dékánunk felfüggesztésekor nem csak karunk által támogatott és megválasztott vezetőjét függesztette fel, hanem egy olyan dékántól vonta meg jogköreit, aki kevesebb mint másfél éves ciklusa alatt országos szinten is kiemelkedő eredményeket ért el karunk élén.

Amennyiben a hét folyamán nem rendeződik ez a helyzet, azaz Andor György dékán úr nem léphet újra hivatalba, akkor a Hallgatói Képviselet további lépéseket fog kezdeményezni, melyben számítunk a Ti támogatásotokra is.

Budapest, 2016. október 25.

BME GTK Hallgatói Képviselet


Utoljára szerkesztve: 2016.10.25. 16:32