Szakkollégiumok

Karunk két szakkollégiumnak is otthont ad, melyek nagy mértékben színesítik az egyetemi közéletet. Számos szakmai rendezvény kerül általuk megrendezésre, melyeken biztosítják a fejlődés lehetőségét. Ezeken rendkívül sikeres és elismert vendégelőadók prezentációját élvezhetik a hallgatók.

A két kari szakkollégium mellett természetesen lehetősége van a hallgatóknak más, egyetemi szakkollégiumhoz is csatlakozni, amik a https://www.bme.hu/szakkollegiumok oldalon találhatóak.

 

Liska Tibor Szakkollégium (LTSZ) 

A Liska Tibor Szakkollégium a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon önállóan működő hallgatói szervezet. Létrehozásakor az alapító tagok az egyetemi tömegképzésben megvalósuló elméletközpontú oktatáson túlmutató valódi tehetséggondozás megvalósítását tűzték ki célul.

A 2007 márciusában megalakult szakkollégium szakmai portfóliójában az önálló előadásoktól kezdve, a gyakorlati képzést előtérbe helyező tréningeken át, az egy adott témát részletesen körüljáró műhelyekig változatos programkínálat kapott helyet. Tagjaik – mind elméleti, mind gyakorlati – tudásukat már munkavállalás előtt is próbára teszik, így számos verseny- és TDK eredményt tudhatnak magukénak.

Szervezetük nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tagjai elsajátítsák a munka világában szükséges és hasznos vezetői, szervezői készségeket is. A képzési rendszeren túl lehetőséget biztosít erre a szervezet alapját jelentő önszerveződés elve is. A mindennapi élet programjain túl a közösségi élet sarokpontjait jelentő Bevonótáborok mellett éves nyílt szakmai konferenciánkat és nyári, gazdaságszimulációs táborukat is tagjaik valósítják meg.

A tagjaik saját tudásuk fejlesztése mellett mindig is szem előtt tartották, hogy a kar hallgatóit is segítsék szakmai tudásuk bővítésében. Bármely hallgató részt vehet nyílt előadásainkon, kurzusainkon, műhelyeinken.

Szervezetünk 2012-ben a Szakkollégiumok Egyeztető Fóruma által megvalósított minősítési eljárás keretében minősített szakkollégiumi címet kapott.

Főbb programok:

  • Liska Tibor Szakmai Hetek
  • LisKaLand (www.liskaland.hu)
  • Bevonótáborok, kirándulások
  • Műhelyek, kurzusok, előadások

Elérhetőségek:

 

KommON BME Kommunikációs Szakkollégium (KommON)

A kommON kommunikációs szakkollégium 2012 februárja óta végzi munkáját, szervezi meg saját szakmai profiljába tartozó programjait, kurzusait, tréningjeit. Egy fáradhatatlan fiatalokból álló közösség, akik elsősorban a kommunikáció és a média iránt érdeklődnek. Lehetőséget ad arra, hogy bármilyen intézményből érkező egyetemista fejleszthesse képességeit, szélesítse látókörét és kipróbálhassa magát éles szakmai szituációkban. Az oktatáson túl pedig a személyes kapcsolatokra is nagy hangsúlyt fektet.

A szakkollégium tagjai ingyenesen vehetnek részt kurzusokon, tréningeken, melyeket a tagok és a munkaerőpiac igényeit figyelembe véve szerveznek. Szakmai estjeik viszont mindenki számára nyilvánosak és ingyenesek. A kedd esténként, 2-3 heti rendszerességgel megrendezésre kerülő rendezvényen szakmájukban kiemelkedő teljesítményt elért szakemberek nyújtanak rövid betekintést olyan témákba, mint a forgatókönyvírás, a riportfotózás vagy éppen az arculattervezés.

Emellett a kommON minden félévben megszervezi a kommunikáció szakos alap- és mesterképzéses diákoknak és tanáraiknak szóló Szakestet, illetve évente megrendezésre kerül a kommON konferencia.

A szervezett programokon kívül a szakkollégium tagjai öt munkacsoportban – szakmai, HR, kommunikáció marketing és PR, rendezvényszervező, projekt menedzsment – dolgoznak félévről félévre, hogy mind a szervezet, mind a saját szakmai fejlődésük folyamatos legyen.

A kommON félévente hirdet tagfelvételt a szorgalmi időszak kezdetén (szeptemberben és februárban), de a nyitott rendezvények az év során folyamatosan várják az érdeklődőket.

Elérhetőségek: