Öntevékeny körök

Az öntevékeny körök olyan egyetemi vagy kari csoportok, amelyek az alábbi tevékenység valamelyike iránt érdeklődő hallgatók kezdeményezésére, e tevékenység közös végzésének céljából jönnek létre:

 • szakmai tevékenység,
 • sport tevékenység,
 • tudományos tevékenység,
 • kulturális tevékenység,
 • közösségformáló tevékenység

A Karunkon működő Öntevékeny Körök lehetőséget adnak a hallgatóknak arra, hogy megtalálják a helyüket az érdeklődési körüknek megfelelően a GTK-n. A körök amellett, hogy programokat szerveznek a körtagoknak, színesebbé teszik a közösségi életet azzal, hogy a kar programjaiból aktívan kiveszik a részüket. Működésüket helyiségekkel és eszközökkel is támogatjuk.

Szeretnél alapítani egy öntevékeny kört? Itt egy kis útmutatás, hogyan is láss hozzá:

GoodToKnow

 

MKT BME - Magyar Közgazdasági  Társaság

Az MKT BME a Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági szervezete a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.
 

A magyar közgazdászok legrégebbi, legjelentősebb szervezetének tagszevezeteként 2014-ben alakult meg azzal a céllal, hogy szakmai-tudományos tevékenységét kiterjessze a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói számára. 

A gazdasági, pénzügyi, menedzsment, valamint a műszaki és a közgazdasági területeken  elhelyezkedő témákat vesszük sorra a neves gazdasági, pénzügyi és műszaki szakemberek, valamint cégvezetők, menedzserek által tartott előadásokon. Előadásaik többnyire nyíltak, tehát az egyetemek hallgatósága számára szabadon látogathatóak.

A félév folyamán tagjaik számára több alkalmas exkluzív kurzusokat indítanak, mindezzel az órákon tanult elméleti alapok gyakorlatorientált elsajátításához kívánnak nagymértékben hozzájárulni. Kurzusaik, előadásaik mellett gyakran rendeznek csapatépítéseket, hogy az egyetem mellett a szórakozás is biztosítva legyen.

MKT BME Facebook oldal

MKT országos honlap
 

 

Roller Club

A GTK közösségének szíve, az élet központja a Roller Klub, mely a BME GTK hivatalos, egyedülálló, megunhatatlan és örök szórakozóhelye, élményközpontja és hangulatfelelőse. A Wigner Jenő Kollégium alagsorában megbújó helyiségről beszélünk. 

Azonban a Roller ennél sokkal több. A kari buliknak helyet adó termen kívül jelenti a Roller tagjait, akik a BME GTK HK alatt működő öntevékeny kört alakítják. Ők dolgoznak azon szorgosan minden egyes ‘kolibuli’ alkalmával, hogy egy torok se maradjon szárazon. Az este mozgatórugói, a rosszkedv elfeledtetői, a jókedv fokozói mind Ők, a Rolleresek. Roller Club-osnak lenni nem csak egy-egy buli során történő pultozásról szól, hanem egy rendkívül összetartó és jófej csapat tagjának lenni. Az Öntevékeny kör vezetői minden félévben kiválasztó folyamatot tartanak, ahol a legrátermettebb tagokat választják ki, így biztosítva, hogy az adott félévben minden egyes buli a lehető leggördülékenyebben menjen és mindenki jól érezze magát. A bulik/esti rendezvények témájáról mindig közösen ötletelnek, számításba véve a hallgatói igényeket.

Rengeteg tematikus est várta már az itt szórakozni vágyókat, így a Susogós Disco, az UV-Party, a 2000’s Disco, Kolimpia After, Gólyahét After, Country vagy éppen Reggae est. A zenés-táncos rendezvényeken kívül a Roller Klub rengeteg másik rendezvénynek adott már otthont, mint például a Sportszervező Csoport által szervezett Sport’s Night-nak, a First Aid, a Mentorgárda bemutatkozó estjeinek, volt itt Póker Bajnokság, Sörpong Bajnokság és különböző csapatépítők. Ezeken kívül a SpeakUp! rendezvénysorozat keretein belül ellátogatott a Wigner Jenő Kollégium alagsorába Mucsi Zoltán, Dr. Zacher Gábor, valamint a Punnany Massif és az Animal Cannibals együttesének tagjai is. 

Egyet ne feledj: Ez az a hely, ami igazán a tiéd!

Roller Club, mert ide tartozol…

A képen a következők lehetnek: szöveg

Roller Club Facebook oldal

Roller Club Instagram oldal

 

BME GTK Wigner Jenő Fotókör

A Fotókör lehetőséget teremt, hogy a fotózás iránt érdeklődők elsajátíthassák az alapvető elméleti és gyakorlati fotózási ismereteket. Hagyományosan a Fotókör végzi számos kari rendezvény fotózását is, valamint együttműködik a kari médiában megjelenő sajtóanyagok elkészítésében is. A kör munkája nem csak a fotózásból áll, 2018 óta videós alapismeretek elsajátítására is lehetőséget teremt. Az érdeklődők számára a Fotókör tagjai rendszeresen tartanak nyílt és ingyenes előadásokat a Wigner Jenő Kollégiumban található fotóstúdióban. Fontos kiemelni, hogy a tagok ezen ismereteket a gyakorlatban is ki tudják próbálni, ehhez a kör felszerelése is rendelkezésre áll.

Wigner Fotókör Facebook oldal

Wigner Fotókör honlap
 

 

Wigner Jenő Kollégium Számítástechnikai Kör

Az öntevékeny kör célja, hogy a karon az informatika iránt érdeklődő hallgatóknak lehetőséget, valamint vállalati szintű infrastruktúrát biztosítson az informatikai ismereteik gyakorlatban való alkalmazásához, kipróbálásához, teszteléséhez, bővítéséhez. Cél, hogy a körtagok GTK-s tanulmányaik mellett komoly, a munkaerőpiacon is megbecsült informatikai ismereteket szerezzenek.

Az öntevékeny kör fő feladatai:

 • A kollégiumi internetszolgáltatás biztosítása, hálózatra vonatkozó törvényi és egyetemi szabályzások betartásával, illetve betartatásával
 • A kollégium informatikai infrastruktúra felügyelete, karbantartása és fejlesztése
 • Az internetszolgáltatás biztosításához kapcsolódó belső rendszerek folyamatos fejlesztése, frissítése és használata
 • Egyéb meglévő kollégiumi szolgáltatások nyújtása, az ahhoz kapcsolódó rendszerek, szerverek karbantartása (e-mail, levelezőlisták, webhosting)
 • Még nem létező, de új igényként felmerülő kollégiumi szolgáltatások, rendszerek tervezése, fejlesztése, tesztelése, működtetése, karbantartása
 • A Kari Hallgatói Képviselet munkájának informatikai támogatása- HK szerver  felügyelete, karbantartása, igény szerint meglévő vagy új rendszerek fejlesztése
 • Igény szerint a kari öntevékeny körök, szakkollégiumok és egyéb hivatalos kari csoportosulások számára informatikai szolgáltatások biztosítása (NAS és/vagy szerver elhelyezési lehetőség, saját szervezet.wigner.bme.hu domain, igény szerint ehhez kapcsolódó mailboxok,webhosting stb. )
 • Kapcsolattartás a többi karon működő internetszolgáltató körökkel (know-how, kapcsolatépítés, felesleges, régi, de működő eszközök átadása, ha másutt szükség lenne rá)