Hírek - 2016.11.13.

Az "Érdekel" gomb most nem lesz elég - levél volt GTK-s EHK elnöktől

Kedves GTK-s hallgató!

A BME EHÖK eddig egyetlen GTK-s elnökeként fontosnak tartom megszólalni a hétfői demonstráció előtt.

Néhány hete röppent fel a hír, hogy ilyen-olyan problémák miatt a Kar esetleg egy másik egyetem, az ELTE karaként folytatná működését. Ez fontos ügynek tűnik, de a következmények inkább csak érzelmi síkon jelentősek, a leendő diplomák értéke aligha lenne más attól, hogy a kemény fedélen az ELTE logója található a BME helyett.

Más a helyzet, ha a kar és vele ti maradtok, de a legjobb oktatókat elbocsátják. Szándékosan nem sorolom fel karunk neves, vezető oktatóit, őket Ti is pontosan ismeritek. Andor Györgyöt már elbocsátották és teljesen nyilvánvaló, hogy ha ezt nem vonják hamarosan vissza, többen fel fognak állni azok közül, akik – mivel kiváló oktatók – könnyedén el tudnak helyezkedni máshol is.

Ha pedig ők eltűnnek, a ti leendő diplomátok máris csak a mai felét éri: egy vidéki főiskolai diploma lesz BME-s pecséttel. Aki volt már életében állásinterjún, tudja, hogy ez ott igen hamar ki is derül.

A kommenteket olvasva, néhány mostani hallgatóval beszélve az az érzésem, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, mekkora a tétje annak, mi fog történni a következő hetekben. Akárhogy is, annál ez biztosan fontosabb, minthogy elég legyen megnyomni az „Érdekel” gombot az FB eseményen.

Üdvözlettel,

Bohák András

 

Budapest, 2016. 11. 13.


Utoljára szerkesztve: 2016.11.13. 18:00