Hírek - 2016.02.08.

Mintatantervi változások és tárgyfelvételi problémák

Kérünk titeket, hogy amennyiben a Dékáni Hivatal munkatársait keresitek, névvel, Neptun-kóddal és szak feltüntetésével jelezzétek a problémát, hogy mielőbb megoldást tudjanak találni rá. A Dékáni Hivatal üzenete:

Mintatantervi változások:

A GM, NG, PSZ, MM alapszakokon történt mintatantervi változások (a kötelezően választható blokkokon kívül):

  • a 2015. szeptember 1-től beiratkozó Hallgatókra vonatkoznak,
  • azon Hallgatókra, akik 2015. szeptember 1-je előtt iratkoztak, de passzív félév miatt csúsznak és 2016 tavaszán kezdik a 2. aktív félévüket.

 Akik a 2015/2016-os tanévben újra felvételt nyertek a GTK valamely alapképzésére, és a korábban teljesített tárgyaikat sikeresen befogadtatták, vegyék fel a kapcsolatot a Dékáni Hivatal ügyintézőivel a további tantervi követelmények egyeztetése végett.

Kötelezően választható blokkok:

A 2015. szeptember 1-től beiratkozó Hallgatóknak már az új szabályok szerint kell teljesíteniük a blokkos tárgyakat, ami azt jelenti, hogy a Kommunikáció I. és Kommunikáció II. kötelezően választható blokkokból külön-külön(!) kell teljesíteni egy-egy tárgyat. A Társadalomtudományi blokkból továbbra is egyetlen tárgyat kell teljesíteni.

Mostantól a 2015. szeptember 1-je előtt beiratkozott Hallgatóknál is megjelenik az új kötelezően választható blokkos tárgyválaszték, azonban nekik még megjelennek a régi KV blokk tárgyak is, valamint automatikusan elfogadjuk a korábban teljesített, de az adott blokkból időközben kikerülő tárgyakat is. Náluk továbbra is lehetséges összevontan teljesíteni a Kommunikáció I. és Kommunikáció II. tárgycsoportban lévő tárgyakat, azaz összesen(!) kell két darabot teljesíteni. A Társadalomtudományi blokkból továbbra is egyetlen tárgyat kell teljesíteni. 

Szabadon választható tantárgyak:

Az új tantervekben a szabadon választható tantárgyak már három kredittel szerepelnek. Ezzel kapcsolatban megjegyezzük, hogy a szabadon választható tárgyak tetszőleges kreditértékkel teljesíthetők. Javasoljuk viszont, hogy lehetőleg 3 kredites tárgyak válasszanak, ez lehet a KV-ként végül nem választott bármely tantárgy, illetve elérhető a Szakmai nyelvművelés (MPT), a Társadalmi kommunikáció (SZKT) és a Kutatásmódszertan (FTT) is. Felvehető továbbá (akár KV tantárgyként előre is) a Kultúraközi kommunikáció (több idegen nyelven) (INYK) és a Prezentáció (MPT) is.

A szabadon választható tantárgyak összkredit értéke tehát nem változott, ami eddig is és a jövőben is tetszőleges kreditértékű tárgyakkal teljesíthető. 

Tárgyfelvételi problémák:

2015. szeptember 1-től beiratkozó Hallgatóknak már az új tanterv jelenik meg a Neptunban, így abból kell választaniuk. 

       Amennyiben egy adott tárgynál létszámbővítés szükséges, vagy hiányoznak az órarendi információk, esetleg nincs kiírva kurzus, kérjük a tárgyat oktató tanszéken jelezzék!


Utoljára szerkesztve: 2016.02.08. 12:08